Лудогорец пак би ЦСКА
Лудогорец пак би ЦСКА / netinfo

Лудогорец победи с 1:0 ЦСКА в Разград в дербито от 6-ия кръг в А група. Въпреки че играха с човек по-малко близо 20 минути, домакините стигнаха до втори пореден успех над „червените“ като този път точен бе Марселиньо.

Така, Лудогорец остана на един гол зад Левски във временното класиране, а „армейците“ са далеч от лидерите в средата на таблицата.

В трети мач подред ЦСКА не успя да победи този съперник. В края на миналия сезон Лудогорец отново победи минимално „червените“ в Разград, а преди това двата тима поделиха по точка в София.

Миро Иванов остави своите с човек по-малко, след като в 71-та минута си изкара жълт картон за симулация. Това бе второто му официално предупреждение и той напусна преждевременно терена.

Освен поражението пък другата неприятна новина за Стойчо Младенов бе контузията на Александру Пакурар, който бе заменен принудително след час игра.

Дебют през второто полувреме за Лудогорец направи Роман Безяк, който замени Марселиньо в 81-та минута. Любомир Гулдан е страдал от вирусно заболяване и за това неговото място сред титулярите бе заето от Теро Мантула.

В другия лагер Мишо Венков дебютира с екипа на ЦСКА, като започна като титуляр. През второто полувреме първи минути с екипа на гостите записа и Бернардо Тенгариня, който в 62-та минута замени контузения Пакурар.

През първото полувреме на срещата Лудогорец имаше повече положения за гол, но пропуски направиха Иван Стоянов, Йордан Минев, Марселиньо и Емил Гъргоров. В минутите преди почивката домакините опитаха натиск, който не даде резултат и двата тима се прибраха при нулево равенство.

Второто полувреме започна по-активно за ЦСКА, но „армейците“ не успяха да се възползват от това. В средата на второто полувреме пък по трибуните се разпалиха неприятни страсти, тъй като факли полетяха от страна на „червените“ фенове към сектора на Лудогорец.

Единственото попадение в двубоя падна в 75-та минута, когато Йордан Минев върна към дузпата, където Марселиньо не сбърка и вкара за 1:0. Звездата на домакините не направи добър мач като цяло, на моменти показа липса на концентрация, но въпреки това донесе трите точки за своите.

Във временното класиране Лудогорец остана на 2-ра позиция с 18 точки, колкото има и лидерът Левски. Едно попадение в головата разлика дели двата тима. ЦСКА е на 8-мо място с актив от 8 точки.