Лукойл загуби последната си контрола преди квалификациите на Евролигата
Лукойл загуби последната си контрола преди квалификациите на Евролигата / Gong.bg, Мария Мицова

Лукойл Академик загуби последната си контрола преди началото на квалификациите за Евролигата. Тимът отстъпи на Раднички Крагуевац с 69-82 при откриването на спортна зала в сръбския Димитровград (Цариброд) близо до границата. В състава на „студентите” не бе Девин Грийн, който остана в Правец, за да лекува вирусно заболяване. В понеделник отборът ще замине за Италия, където във вторник ще играе срещу домакина Канту в първия кръг от квалификациите на Евролигата.

Отборите бяха равностойни през първата четвърт, но Лукойл загуби доста борби под двата коша и след нея резултатът беше 20-19. В началото Марин Докузовски заложи на стартова петица Брандън Хийт, Божидар Аврамов, Мохамед Абукар, Тодор Стойков и Дарин Уоткинс. През втората четвърт „студентите” играха по-слабо в защита и се смениха няколко различни петици, а Раднички се откъсна с 12 точки напред – 45-33.

Пет минути след подновяването на играта Лукойл имаше само един кош. С няколко поредни тройки в края на третата част тимът успя да намали разликата, която на беше достигнала 20 точки при 35-55. Божидар Аврамов вкара първия си кош за мача в края на третата част, а Тодор Стойков – своя в началото на последната. До края Лукойл Академик успя да намали разликата на 13 точки.

Лукойл Академик: Абукар – 26, Уоткинс – 10, Хийт – 7, Веселинов – 8, Маринов – 2, Аврамов – 8, Банев – 2, Стойков – 6.