Ръст на туристите в България за юни и юли
Ръст на туристите в България за юни и юли / netinfo

Ръст от 6 процента на туристите в България за юни и юли в сравнение със същия период на миналата година отчита правителството, съобщи в Свиленград министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Като се имат предвид трагичните събития в Бургас, това е един добър резултат, коментира Добрев и изрази надежда, че за август цифрите ще са още по-оптимистични.

Стартирахме конкурс за блок Терес - съседен на блок „Хан Аспарух" в Черно море, за проучване за добив на нефт и газ, съобщи още министър Делян Добрев. Следва процедура по избор на компания, която да проучва тези територии.

Министърът каза още, че в правителствената хазна вече влизат пари за проучвателни работи за добив на нефт и газ в блок „Хан Аспарух". Става въпрос за два международни консорциума, които са внесли 48 милиона евро.

Министър Добрев бе в Свиленград за откриването на зелена зона за отдих, на  преустроена стара турска баня, превърната в Туристически информационен център и Арт-галерия, и укрепената подпорна стена на брега река Марица.