Любимият китарист на Бандерас с концерти в София и Пловдив
Любимият китарист на Бандерас с концерти в София и Пловдив / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Любимият китарист на Бандерас с концерти в София и Пловдив
56657
Любимият китарист на Бандерас с концерти в София и Пловдив
  • Любимият китарист на Бандерас с концерти в София и Пловдив

Испанският китарист Антонио Ередиа и неговата група вече са у нас за двата концерта, които им предстоят. Фламенко спектаклите им са на 20 септември в зала 1 на НДК и на 23 септември в Античния театър в Пловдив.

Антонио Ередиа е една от най-големите звезди на фламенкото. Гастролирал е на няколко континента. Свирил е пред актьори като Антонио Бандерас и Анди Гарсия. Слушали са го представители на кралските семейства на Испания и Монако.

Китаристът е в България за втори път. През 2008 година той имаше концерт в Пловдив, който събра около 4000 почитатели на фламенкото.

Ето какво сподели Антонио по време на пресконференцията, която даде в столицата:

Още от малък вкъщи се правих, че свиря на китара. Първата ми китара беше едно парче картон. А истинска, брат ми ми подари, когато бях на около 14 години. Не беше кой знае какво, въпреки че за мен беше най-страхотната китара на света. Горе-долу тогава беше и дебютът ми на сцената. Бях 13-14 годишен.

С Антонио Бандерас се запознах в Гранада. После ме покани да свиря в дома му в Лос Анджелис. Допаднахме си. Той много хареса музиката, която правим с моята група. И досега, когато организира някакво събитие в дома си, ни кани.

За мен най-доброто фламенко е традиционното. Подкрепям модерните неща, които се правят, съгласен съм с тях, но според мен не трябва да се забравят корените. Традиционното винаги трябва да бъде като основа. Да не се размива и да не се губи.

Дуенде е усещане, което може да се появи във всеки един момент. Докато си вкъщи или по време на представление на сцената. Не мога да изразя това чувство с думи.

Фламенкото е моят начин на живеене. Аз не мога да правя друго, а и не мога без него. Повече от 15 минути не мога да издържа без него. Фламенкото изразява различни емоции. Такива от ежедневието ни. Чувствата от всеки един наш ден.

Билетите за спектаклите на Антонио Ередиа са с цени от 20 до 100 лева и могат да бъдат купени от билетния център на НДК, касата пред община Пловдив или от мрежата на TicketPro.

Любимият китарист на Бандерас с концерти в София и Пловдив
netinfo