Митничари спипаха фалшиви парфюми и етикети-менте на Капитан Андреево
Митничари спипаха фалшиви парфюми и етикети-менте на Капитан Андреево / снимка: Агенция „Митници”

1255 фалшиви парфюми и тоалетни води с пазарна стойност 125 500 лева задържаха от митнически служители на пункт Капитан Андреево. Ментетата са имитации на известни марки. Ароматите са открити в багажа на румънски гражданин, пътуващ в автобус от Турция за Румъния, съобщиха от Агенция „Митници”. Нарушителят е пренасял още 40 чифта спортни обувки и 30 спортни екипи, имитация на световно известните марки.

Още седем опита да бъдат внесени в страна от Европейския съюз общо 1030 парфюма-ментета са предотвратили митническите инспектори на Капитан Андреево.

През изминалата седмица митничарите задържаха и 4012 етикета. Етикетите са открити в камион, собственост на 55-годишен български гражданин. Той е пренасял и 8 кг плъзгачи за цип, на които са били изписани имената на две  спортни марки.

Стоките са задържани с протокол съгласно Закона за марките и географските означения. В изпълнение на Регламент 1383/2003 г. на Съвета на ЕС и ЗМГО са уведомени правопритежателите на търговските марки. Работата по случаите продължава.