Квалификациите за европейското първенство по ММА са отложени с един месец
Квалификациите за европейското първенство по ММА са отложени с един месец / Gong.bg

Датата на аматьорското състезание по ММА, представляващо квалификации за предстоящия европейски турнир в Русия, се променя. Съревнованието за определяне на български национален отбор, коeто трябваше да се състои на 22 и 23 септември в Дупница, се отлага с един месец.

Причината за промяната на датата e в това, че европейското първенство ще се проведе месец по-късно - на 14 и 15 ноември, а не както беше обявено първоначално - на 14 октомври. Организаторът на българските квалификации - БФММА, изпраща своя делегация в Русия, за да уточни последните подробности около предстоящото европейско първенство.

Припомняме ви, че за пръв път България ще бъде представена на Европейския шампионат с национален отбор. Над 300 боеца от цяла Русия ще вземат участие в държавното първенство на страната, организирано от "Съюз ММА Русия". От тях само 12 ще получат правото да се бият за титлата "Шампион на Русия". Щабът на БФММА поднася официално своите извинения както на кандидатите, така и на феновете на ММА за смяната на датата и създаденото неудобство.