ВИДЕО: ПСЖ и Анчелоти стартираха на четвърта в ШЛ, Ибра с нов рекорд
ВИДЕО: ПСЖ и Анчелоти стартираха на четвърта в ШЛ, Ибра с нов рекорд / Reuters

Многомилионният тим на Пари Сен Жармен стартира по отличен начин кампанията си в Шампионската лига. Тимът на опитния в този турнир Карло Анчелоти нямаше никакви проблеми срещу Динамо Киев в Париж, където записа лесен успех с 4:1 и даде сериозна заявка за нещо сериозно в надпреварата. Звездата на тима Златан Ибрахимович пък постави нов забележителен рекорд, след като се разписа от дузпа. Така шведският таран отбеляза за шести различен тим в турнира, което е абсолютен прецедент. Освен за ПСЖ, Ибра има голове още за Аякс, Ювентус, Интер, Барселона и Милан. Интересен факт е, че нападателят е печелил с тези клубове титлите в местните първенства, но никога не е триумфирал в Шампионската лига.

Още в началните минути домакините показаха, че ще търсят само и единствено победата в мача, упражнявайки солиден натиск, който доведе до няколко положения пред вратата на киевчани.

Четвърт час след първия съдийски сигнал, футболистите на ПСЖ успяха да стигнат до 11-метров наказателен удар, след като Михалик не успя да се справи с Менез и бе принуден да го фаулира. С отговорността се нагърби рекордната покупка на парижани Златан Ибрахимович. Шведът изпълни хладнокръвно и даде преднина на своя тим.


szólj hozzá: PSG - Dinamo Kiev (1:0) Ibrahimovic

Друго ново попълнение на французите – Тиаго Силва също успя да се разпише, за да увеличи преднината на ПСЖ. Силва, който дойде също от Милан през лятото и този мач бе официалният му дебют, се разписа с 29-ата минута. Бразилецът бе точен след рикоширала топка след изпълнение на корнер.


szólj hozzá: PSG - Dinamo Kiev (2:0) Thiago Silva

Попареният тим на Динамо не успя да намери отговор на непрестанните атаки на домакините и само три минути по-късно, Алекс направи резултата класически.

През второто полувреме домакините логично намалиха оборотите и допуснаха намаляване на резултата. То дойде чак в 87-ата минута, а голът бе дело на Велосо. В продължението на срещата Пасторе оформи крайното 4:1 в полза на парижани.


szólj hozzá: PSG - Dinamo Kiev (3:0) Alex

В другия мач от групата Порто също нямаше проблеми при гостуването си на Динамо Загреб и взе ценен успех с 2:0. "Драконите" откриха головата си сметка 41-ата минута, когато завърналият се голмайстор на тима Лучо Гонзалес се разписа. В заключителните минути на срещата Дефур оформи крайното 2:0.