Сестрата на сирийския президент напуснала Сирия заедно с децата си
Сестрата на сирийския президент напуснала Сирия заедно с децата си / снимка: Reuters, архив

Интензивни боеве се водят между части на сирийската армия и сирийски бунтовници в района на граничния пункт Тел Абяд с Турция и някои къщи в град Акчакале (окръг Шанлъурфа) от турската страна на границата са улучени от заблудени куршуми, предаде Ройтерс, като се позовава на турски представител.

Източникът е посочил, че бунтовниците се опитват да поемат под контрол граничния пункт Тел Абяд. Той е уточнил, че са улучени прозорци на някои къщи в турския град.

Звук от картечници и снаряди се чува от турската страна на граница. От кметството в град Акчакале призовават по високоговорители гражданите да стоят далече от границата, съобщава АФП, като се позовава на Анадолската агенция.

Агенцията уточнява, че сирийските бунтовници са от Свободната сирийска армия, съобщава БТА.

Сирийските бунтовници контролират от края на юли най-малко три от общо седем сирийски гранични пункта с Турция - Баб ал-Хауа, Ал Салама и Ярабулус, които представляват основните пунктове за преминаване между двете страни, отбелязва АФП.

Междувременно стана ясно, че сестрата на сирийския президент Башар Асад - Бушра, е напуснала Сирия заедно с децата си, съобщи днес спътниковата телевизия „Ал Арабия”, цитирана от ИТАР-ТАСС. По данни на телевизионния канал, 51-годишната Бушра Асад се намира в Дубай - най-големия град на Обединените арабски емирства.

Съпругът й Асеф Шаукат, който бе заместник министър на отбраната, отговарящ за сигурността, загина на 18 юли в Дамаск при атентата в сградата на службата за сигурност, извършен от бойци на Свободната сирийска армия.