МР3 плеър за този, който нарисува най-хубав Разград в ЕС
МР3 плеър за този, който нарисува най-хубав Разград в ЕС / netinfo

Конкурс за детска рисунка обяви Областният информационен център в Разград. Темата е „Как искам Европейският съюз да промени моя град", надпреварата за малките художници всъщност е национална, но първият етап е на регионално ниво.

Участниците са разделени в две възрастови групи: от 6 до 10 години и от 11 до 12 години.

Желаещите да участват могат да подават рисунките си заедно с родител/настойник/, друг роднина над 18 г. или учител в Областен информационен център - Разград на адрес: гр. Разград, бул. „България" №34. Срокът е до 19 октомври 2012 г. Няма ограничения относно техниката на изработка на картините, нито техния формат. Задължително изискване е те да са свързани с темата на конкурса. Едно дете може да участва само с една рисунка.

На 1 ноември 2012 г. в Областен информационен център - Разград ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи. Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници - поощрителни награди.

Рисунките на победителите в регионалния кръг ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъдат излъчени победители. Официалната церемония по  връчването на наградите ще се състои  на 21 декември 2012 г., когато министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.  

Инициативата се провежда под егидата на министър Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра.