Инж.Юлиян Иванов приел предизвикателството да стане шеф на ВиК
Инж.Юлиян Иванов приел предизвикателството да стане шеф на ВиК / netinfo

Инж.Юлиян Иванов е новият шеф на ВиК – Добрич. Той е получил своето назначение на 18 септември и на 19.09 в 8.00 часа ще бъде на работното си място. Инж.Иванов заяви за Дарик, че през следващата седмица в Добрич пристига екип от експерти, който ще работи за стабилизиране на дружеството. За създаването на този „кризисен щаб” съобщи миналата неделя и регионалният министър Лиляна Павлова.

„Това са най-добрите специалисти от ВиК-отрасъла в цялата страна по различните направления – технически, икономически и др. Искаме да извадим дружеството от състоянието, в което се намира”, заяви инж.Иванов. „След като бъдат направени необходимите одити, чрез медиите ще изнесем пред добричката общественост всички данни и факти за състоянието на ВиК”, обеща новият воден шеф. За пресконференцията се очаква да пристигне и министър Павлова или зам.-министър на МРРБ.

Инж. Юлиян Иванов е роден през 1973 година в Тервел. Завършил е МЕИ-Варна като магистър инженер. От 2004 до 2007 година е бил началник на ВиК-район Тервел. Работил е като технически ръководител в курорта Албена до пролетта на тази година, когато след конкурс е назначен в „Топлофикация”-София, в инвеститорския контрол. Казва, че е работил с едни от най-добрите ВиК-инженери в страната.

„Връщането ми в Добрич е голямо предизвикателство за мен. Моето семейство, роднини и приятели живеят в Добричка област. Не искам да изпадаме в такова бедствено положение с водата, като сегашното. А и съм амбициран да покажа какво мога”, сподели инж.Иванов. По думите му той е получил предложението да оглави ВиК-Добрич преди седмица, съвсем спонтанно и случайно.

„Върнах се с надеждата, че след време моите деца няма да се срамуват, че баща им е бил управител на ВиК”, заяви още инж.Юлиян Иванов.

Той бе кандидат за кмет на Тервел, издигнат от РЗС на миналогодишните местни избори. Иванов бе сред основателите на ГЕРБ в добруджанския град, но напусна партията.