Избрана е фирма за премахване на опасните дървета на Кьошковете
Избрана е фирма за премахване на опасните дървета на Кьошковете / netinfo

Разградска фирма ще премахне потенциално опасните дървета в района на „Шуменското плато” и парк „Кьошковете”, информират от пресцентъра на община Шумен. Кметът Красимир Костов  е подписал договор за отстраняването на 151 опасни дървета с фирма „Боян Бойчев” ЕООД – Разград.

 

Фирмата отговаря на абсолютно всички условия за извършване на подобен род дейности и има съответните лицензи. Реалната работа по отсичането на опасните дървета ще започне следващата седмица, дотогава фирмата ще създаде организация и ще осигури терен за работа.

 

Стойността на услугата е 12 900 лв. без ДДС. Опасните дървета трябва да бъдат премахнати в срок до 10 ноември. Фирмата е поела ангажимент да извози добитата дървесина в склад на общината. Дървата за огрев ще бъдат предоставени на общинските структури за отопление.

 

Общината е поела ангажимент да съдейства на фирмата-изпълнител при обезопасяването на ел.захранването, а организацията по обезопасяването на района при извършване на съответните видове дейности е на ОП „Стопанска и охранителна дейност”. При необходимост съдействие ще бъде поискано и от полицията.

Почистването на парка след приключване на дейността ще бъде осъществено от ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство”.

 

„За участие в процедурата бяха поканени 9 фирми. Някои от тях се оказа, че не отговарят на условията или нямат лиценз, други, след запознаване с естеството на работата, се отказваха от участие. Това е основната причина за продължилата месец и половина процедура за избор на фирма за премахване на опасните дървета”, каза Стефан Данчов, директор на ОП „Стопанска и охранителна дейност”.