19-годишен младеж и мъж на 27 години са загиналите в катастрофата край В. Търново
19-годишен младеж и мъж на 27 години са загиналите в катастрофата край В. Търново / Дарик нюз, архив

19- годишен младеж от село Димча и мъж на 27 години от с. Върбовка са загиналите при тежката катастрофа на Главен път София- Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново. Сигналът за тежкия пътен инцидент, след разклона за село Момин сбор, бе подаден в 13,41 часа.

По първоначална информация лек автомобил "Мерцедес" с великотърновска регистрация, движещ се в посока столицата, се е завъртял при излизане от завой, навлязъл е в насрещното платно и се е ударил в идващ камион от същата марка, след което е изхвърчал в канавката. Загинали са шофьорът на колата и младият му спътник.

Водачът на товарния автомобил, 31- годишен мъж от Панагюрище, се е отървал само с уплаха. Той е изпробван за алкохол с техническо средство, пробата е отрицателна. Причините за зверския сблъсък се изясняват, но се предполага, че колата се е движела с много висока скорост.

За последните три дни във Великотърновска област загинаха при пътни инциденти пет души. В неделя между свищовските села Драгомирово и Овча Могила с живота се разделиха двама младежи. 19-годишен пък се преби с кола снощи между селата Дичин и Лесичери.