Облачно и дъждовно
Облачно и дъждовно / Дарик Габрово, архив

Над Източна и Южна България облачността ще е предимно значителна със слаби превалявания от дъжд. В следобедните часове в Югозападна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици - по-значителни. Повече слънце ще има над Дунавската равнина, а преди обяд и над Западна България. Ще духа слаб източен, в Източна България североизточен вятър. Максимални температури - между 21 и 26 градуса, в София - около 22 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна с превалявания от дъжд, на по-малко места по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури - 22-23 градуса, а температура на морската вода е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна, а високите части ще са и в мъгла. Ще има превалявания от дъжд, краткотраен и с гръмотевици в следобедните часове на масивите от Югозападна България. Вятърът ще бъде умерен от изток. Максимална температура на 1200 метра - 16 градуса, на 2000 метра - 10 градуса.

В сряда облачността ще е разкъсана, над много райони ще намалее и до слънчево време и дневните температури ще се повишат. Повече облаци ще има над източните и планинските райони и на места там ще превали. Минимални температури - между 12 и 17 градуса, максимални - между 24 и 29 градуса. В четвъртък от запад ще се заоблачи и в Западна и Централна България, през нощта на места и в Източна ще има валежи и гръмотевици. Ще се усили вятърът от северозапад и ще проникне по-хладен въздух.