Обявиха началото на фотоконкурс в Кюстендил за опазване на околната среда
Обявиха началото на фотоконкурс в Кюстендил за опазване на околната среда / Дарик,архив

Фотоконкурс на тема "Негативното влияние на човека върху околната среда", обявява читалище "Братство"- Кюстендил. Конкурсът се обявява в рамките на проект „Да се движим, да почистим, да се забавляваме".

Цел му е да се покаже мащабността на негативното влияние на човека върху заобикалящата го околна среда да се стимулира вътрешното усещане на гражданите за опазване на природата и потребност от личен принос към разрешаване на този глобален световен проблем.

В конкурса могат да участват ученици и младежи от 10 до 30 г. от област Кюстендил, разделени в следните възрастови групи:

- І възрастова група - от 10 до 14 години

- ІІ възрастова група - от 15 до 19 години

- ІІІ възрастова група- от 20 до 30 години

 

Представените снимки - цветни или черно-бели/до 3 бр./трябва да бъдат на формат А4. Към снимките трябва да бъде прикрепен стикер с имената на автора, възраст, учебно заведение или друга институция,  адрес, телефон, e-mail.

Снимките могат да са придружени от послание на авторите във връзка с темата на конкурса. Краен срок за получаване: 1 октомври 2012 г.  - стая № 8 в читалище "Братство 1869" .Всички участници в конкурса ще получат грамоти за участие. Изпратените снимки няма да бъдат връщани на авторите.

Всички фотоси, участващи в конкурса ще бъдат експонирани в изложба, която ще бъде открита на 5 октомври 2012 г. от 11:00 часа в салоните на читалището.

По време на откриването на изложбата ще бъдат обявени отличените на 1-во, 2-ро и 3-то място в различните категории.

Авторите на наградените фотоси ще получат диплом, предметни награди и информационни материали.