ВИДЕО: Фрапантна грешка лиши Валядолид от трета победа в Примера
ВИДЕО: Фрапантна грешка лиши Валядолид от трета победа в Примера / YouTube

Валядолид изигра добър мач срещу Бетис, но загуби у дома с 0:1 в последния мач от четвъртия кръг на Примера дивисион.

Това бе второ поредно поражение за Валядолид, докато тимът от Севиля записа втора победа този сезон, като има и отложен мач с Атлетико Мадрид, и при победа в него ще излезе на челните позиции в класирането.

След като и двата състава не успяха да си отбележат д о последната минута, именно в заключителните минути груба грешка на домакините доведе до попадение. Рубен Кастро бе изведен отляво, на ръба на засадата, и докато защитниците на Валядолис спряха и започнаха да протестират, влезе в пеналта и шутира. Вратарят Хайме бе излязъл напред, но не успя да спре добре удара на Кастро, топката се върна в атакуващия футболист и той този път преодоля стража, за да прати топката в мрежата пред слисаните бранители.

Валядолид пропусна повече положения през първото полувреме, докато, точно благодарение на Кастро, Бетис бе по-острият тим след почивката. Логичното равенство обаче се наруши от грешката на домакините в края, донесла трите точки за севилци.

Бетис има шест точки и е на седмо място, с мач по-малко, а Валядолид е десети, със същия актив, и две поредни загуби, след като стартира с две последователни победи завръщането си в Примера дивисион.