Двама с опасност за живота след катастрофата в района на Боаза
Двама с опасност за живота след катастрофата в района на Боаза / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Двама души са с опасност за живота след катастрофата в района на Боаза, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Търговище. Сигналът за инцидента е получен около 18.10 ч.

На първокласен път София - Варна в района на Боаза са се ударили челно лек автомобил „Рено Лагуна” с великотърновска регистрация, който е пътувал в посока Варна, и товарен автомобил „Мерцедес” - цистерна, която е била празна. В резултат на пътнотранспортното произшествие са пострадали водачът и возещите се в лекия автомобил.

20-годишният водач е в тежко състояние, вероятно с фрактури на два крака. В тежко състояние е и 19-годишно момиче, което е пътувало с него. По предварителна информация има опасност за живота им, съобщава Агенция „Фокус”. Друга жена, на 22 години, която също пътувала в колата, е с по-леки наранявания. Всички са настанени в МБАЛ-Търговище.

За да бъдат изтеглени катастрофиралите автомобили временно беше въведен обходен маршрут, но движението вече е възстановено, съобщиха от РПУ-Търговище. По случая е образувано досъдебно производство.