Кръгово кръстовище и нова пешеходна пътека изградиха в Костинброд
Кръгово кръстовище и нова пешеходна пътека изградиха в Костинброд / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Кръгово кръстовище и нова пешеходна пътека изградиха в Костинброд
56566
Кръгово кръстовище и нова пешеходна пътека изградиха в Костинброд
  • Кръгово кръстовище и нова пешеходна пътека изградиха в Костинброд

Кръгово кръстовище и нова пешеходна пътека изградиха в Костинброд за празника на града. Натовареният трафик на входа на населеното място, както и проблемите с пътната настилка са създавали предпоставки за множество пътни инциденти с фатален край, разказаха жители на Костинброд. Според кмета на общината Милен Димитров се очаква новото кръговото кръстовище значително да облекчи преминаването на автомобили през града.

Първоначалната сума, заложена в проекта за изграждане на кръговото кръстовище на бул. „Ломско шосе” и ул. „Славянска” в Костинброд,  е 800 000 лв., но след преоценка на обекта се оказва, че реалната сума за строителните дейности е сведена до 140 000 лв.

„Това кръстовище беше изключително опасно, неугледно. Ставаха изключително много пътнотранспортни произшествия. Това беше лицето на града и всеки, който влизаше в общината от първите представи, получаваше своята визия за общината. Мисля, че успяхме да направим един много хубав проект и вече, когато влизаме в Костинброд, ще имаме съвсем друга визия и представа за нашата община”, заяви, кметът на общината Милен Димитров.

Като най-належащата промяна в пътната инфраструктура определиха жителите на града ново кръстовище.

„Имаше нужда, защото нямаше преминаване, особено в празнични и почивни дни, преминаване на Ломско шосе нямаше и трябваше с часове да се чака”.

„От кръговото най-имаше нужда, защото повече от хората в общината работят в София и всеки пътува с кола и много е неудобно включването към Ломско шосе. Пешеходната пътека се постави най-важната, но мисля, че трябва още”.

Проектът за изграждане на новото кръгово кръстовище в Костинброд е изпълнен съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура”. Интензивни ремонтни дейности се планират и след подмяната на ВиК-инсталацията на града.