Вътрешният министър идва за среща с роднините на арестуваните моряци
Вътрешният министър идва за среща с роднините на арестуваните моряци / снимка: „Сийборн Трейд“

Три дни след като близките на моряците от кораба "Св. Николай" за пореден път поискаха среща с министъра на вътрешните работи, Цветан Цветанов пристига във Варна, за да се срещне с тях. Срещата ще се проведе в неделя сутрин от 8,30 часа в сградата на Областна администрация.

В сряда роднините отправиха апел за осъществяване на обещаната втора среща с министър Цветан Цветанов. Пред варненските медии те изразиха разочарованието си от действията на държавните мъже и пожелаха да бъде внесена яснота по случая и да бъде даден отговор на въпросите им. Те споделиха категоричното си убеждение, че задържаните моряци са невинни и е недопустимо да се считат за организатори и трафиканти по своя воля.

Това ще е втората среща на роднините с висшестоящ държавник. В края на август те бяха приети от премиера Бойко Борисов в София. Те обаче не останаха особено доволни от срещата. Още тогава бе поискана среща с министър Цветанов, на която той да ги запознае лично с данните от испанските служби. Тогава вътрешният министър осъществи специална визита в Испания, за да обсъди с испанския си колега случая с арестуваните моряци.

Корабът „Св. Николай", плаващ под български флаг, беше задържан на 13 август на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. На борда испанската полиция отки 3 тона кокаин. Заловеният наркотик бил висококачествен, опакован в 108 бали, разположени в трюма.Всичките 21 български моряци на борда бяха арестувани и все още се намират в испански затвор.