Продължава акцията по кръводаряване
Продължава акцията по кръводаряване / Sofia photo agency, архив

До петък продължава кампанията за безвъзмездно кръводаряване. В името на спасяването на човешкия живот, областният управител Данчо Симеонов призовава жителите на областта да откликнат на националната кампания и да дарят безвъзмездно кръв в Районния център по трансфузионна хематология на бул. «Цар Осбоводител» № 100 (в двора на Окръжна болница).

Така област Варна се присъединява към обявената спешна дарителска акция от Министерство на здравеопазването, заради недостига на кръвни продукти от групите А и 0 в лечебни заведения в София и в Западна България. В нея се включват държавни структури, институции, граждани. Причината за намаляване на наличностите от двете кръвни групи е провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и извършването на големи хирургични интервенции в редица здравни заведения.

Кръвният център ще приема желаещи кръводарители от 8.00 ч. до 17.30 ч. всеки делничен ден в периода 17-21 септември. Те трябва да са здрави, отпочинали, да не са приемали алколохол или медикаменти през последните 24 ч. преди кръводаряването и да носят документ за самоличност.