Локо Пд и Ботев искат нови дата и час на мача им за първенство
Локо Пд и Ботев искат нови дата и час на мача им за първенство / lportala.net

Ръководствата на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив проведоха среща, на която постигнаха съгласие да поискат промяна на датата и часа за мача им от 10-ия кръг в А група.

От БФС определиха пловдивското дерби да се играе на 31 октомври (сряда) от 14,30 часа. Този час и фактът, че денят е работен, на практика може да остави двубоя без публика, което е неприемливо и за двете страни.

Административният директор Атанас Узунов съобщи, че с президента да „канарчетата“ Юли Попов са постигнали споразумение да се обърнат към футболната централа с предложение двубоят да е на 3 ноември. На същата дата двата отбора трябва да стартират участието си в новото издание на турнира за Купата на страната. Обикновено на този етап тимовете от А група се пада да играят с представители на Б и В групите.

Офертата на пловдивските клубове е на 31 октомври да бъдат изтеглени срещите им за Купата, а двубоят за първенство да е на 3 ноември, събота. Предстои Спортно-техническата комисия към БФС да се произнесе за молбата на Локо и Ботев.