Трима дариха майка с болно дете
Трима дариха майка с болно дете / netinfo

За 10 дни трима дарители за майка с болно дете. Галина Минчева от Разград вече има част от парите, с които да заведе петгодишната си дъщеря Екатерина на лекар за изследвания. Момиченцето, което е с вид и интелектуално развитие на двегодишно, е болно от церебрална палализа. След изследванията детето ще се яви на ТЕЛК и двете с се очаква да майката ще получават пенсия и добавка за личен асистент.

Дарените пари са 450 лв., дарителите са от Разград, Търговище и София, пожелали са да останат анонимни. С парите Галина е платила тока и водата в квартирата си, получила и отсрочка от хазяина си за наема. Увеличават се обаче разходите за изследванията, тъй като клиниката във Варна, където щяха да ходят, затваря поради ремонт и момичето ще бъде пренасочено към лечебно заведение в София. Още толкова средства, колкото са вече получените, трябва да намери самотната майка.

Както „Дарик" съобщи, 38-годишната жена отглежда детето си сама, след като бащата ги напуснал, няма възможност да работи, тъй като се грижи за болното момиченце. Телефонът, на който можете да я попитате от какво има нужда, е 0895984447.