Цветан Цветанов: 25% увеличение на заплатите на полицаите е нереалистично
Цветан Цветанов: 25% увеличение на заплатите на полицаите е нереалистично / Дарик радио - Силистра
Цветан Цветанов: 25% увеличение на заплатите на полицаите е нереалистично
56502
Цветан Цветанов: 25% увеличение на заплатите на полицаите е нереалистично
  • Цветан Цветанов: 25% увеличение на заплатите на полицаите е нереалистично

Исканото увеличение на заплатите на полицаите с 25% е нереалистично. Но се водят разговори с министерството на финансите по проблема, заяви в гр. Дулово вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той е на двудневна обиколка в Силистренска област в качеството му на заместник-председател на ГЕРБ.

По повод предстоящите полицейски протести Цветанов коментира, че през последните години е направено много за социалния диалог на ръководеното от него ведомство с полицейските синдикати. И този диалог не е прекъсвал изобщо.

"Има различни мнения. Полагаме усилия за подобряване условията на работа на полицаите. Водим разговори с МФ, да видим какви са възможностите от това, което ние можем да направим като икономия, за да повишим заплатите на българските полицаите. Но това става с диалог, много конструктивна работа и разбира се, с много търпимост от всички. Не сме спирали диалога със синдикатите. Заместник- министър Димитър Георгиев и Веселин Вучков провеждат по два пъти в месеца разговори. Но сами разбирате, че 25% увеличение на заплатите е нереалистично".

Ежедневно постъпва нова информация по разследването на атентата в Бургас. Продължава нареждането на пъзела, бе лаконичен вътрешният министър.

Цветан Цветанов категорично заяви, че бедността и безработицата в страната не са довели до отлив от членската маса на ГЕРБ. Той даде за пример искането на изселниците в Турция за изграждане на партийни структури в южната ни съседка. Членството в ГЕРБ е доброволен акт, подчерта Цветанов в отговор на въпрос дали има политически натиск за членство над безработни срещу намиране на работа.

Тази вечер Цветан Цветанов бе гост в Дулово по повод петата годишнина от създаването на общинската партийна организация. По-късно се включи в празника на Силистра.