Алонсо: Хамилтън е в правото си да напусне Макларън
Алонсо: Хамилтън е в правото си да напусне Макларън / Reuters

Бившият съотборник на Люис Хамилтън в Макларън и настоящ пилот на Ферари Фернандо Алонсо също взе отношение по въпроса дали британецът трябва да напусне родния си тим.

Испанецът се състезаваше за „сребърните стрели“ през 2007 година, но заради несъгласията с политиката на отбора напусна и подписа с „черните кончета“. На пресконференция в родината си Алонсо определи това решение като „най-доброто в живота си“.

„Ако Хамилтън преценява този вариант (да си тръгне от Макларън -б.р.), не виждам защо някой би казал, че е невъзможно“, заяви Алонсо. „Макларън е страхотен тим, но те спечелиха титлата през 2008 година в последния завой на последното състезание. Ако махнем този трофей, то ще има да се върнем доста назад в годините, докато намерим друг.“

Като съотборници Фернандо и Люис не се разбираха особено, но сега и двамата изпитват взаимно уважение един към друг. „Казвал съм и преди, че той е единственият, който може да спечели състезание, без да кара най-добрия болид. Останалите печелят, ако колата е добра, а когато нещата стоят по друг начин, не успяват“, завърши Алонсо.