Общинските съветници пак ще преразгледат привилегиите си
Общинските съветници пак ще преразгледат привилегиите си / снимка: БГНЕС, архив
Общинските съветници пак ще преразгледат привилегиите си
56498
Общинските съветници пак ще преразгледат привилегиите си
  • Общинските съветници пак ще преразгледат привилегиите си

Столичният общински съвет отново ще разгледа доклад за премахване на привилегиите за безплатно паркиране на общинските съветници. Това каза председателят на групата на ГЕРБ в съвета Малина Едрева и допълни, че вече е внесла доклада в градския парламент . Причината е, че на заседанието на съвета вчера, общинарите отхвърлиха предложението на ГЕРБ преференциите да отпаднат. Не достигнаха няколко гласа, за да се приеме, но противно на очакванията, освен от опозицията, шест представители на управляващата партия също гласуваха да запазят преференциите си. Това предизвика още повече недоволството на протестиращите срещу новите правила за паркиране в Синя зона.

Малина Едрева каза, че е огорчена от постъпката на колегите си, но това са лични решения. „Това не е позицията на ГЕРБ, искам ясно да го откроя. ГЕРБ е затова да паднат привилегиите и в момента, в които се въвеждат ред и правила в града, ние сме първите, които трябва да бъдем заедно с нашите съграждани”, обясни тя.

Едрева обаче призна, че ако не са били шестимата съветници от ГЕРБ, които гласуваха „въздържал се” и „против”, решението щеше да се приеме.

„Никой от нас не е дошъл в Общинския съвет да получава заплата и да ползва привилегии. Това не е свързано с политиката на ГЕРБ. Ще ми позволите обаче да откроя, че колегите ми, които гласуват „против” и „въздържал се” са хора, които са се объркали или имат друга позиция. Но фактът да падне това решение вчера е свързано основно с останалите гласове на политическите сили - СДС, ДСБ, „Атака” и представителите на движението на Меглена Кунева”, поясни тя.

Актьорът и съветник от партията Робърт Янакиев е сред шестимата от ГЕРБ, които гласуваха за запазване на привилегиите. Той се обоснова, като каза, че съветникът получава месечна заплата под 180 лв. По думите, му тези карти не са привилегии, а необходимост за тях.