Депутати инспектираха пътя Гоце Делчев-Разлог
Депутати инспектираха пътя Гоце Делчев-Разлог / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Депутатите от ГЕРБ Любен Татарски и Веселин Давидов проведоха поредна среща с изпълнителния директор на "Алпине Бау ГМБХ" за Югоизточна Европа Йорн Висер и с българския представител на фирмата-изпълнител Мартин Едер, които строят с известно забавяне пътя Садово - Гоце Делчев - Разлог.

В хода на срещата Татарски и Давидов акцентираха върху значимостта на пътните отсечки за региона и декларираха очакванията на населението строителните дейности да се осъществяват по-експедитивно, при спазване на линейния график и техническите изисквания.

Фирмата-изпълнител за пореден път даде уверение, че започват интензивно изпълнение на строително-монтажни дейности по участъка Садово-Гоце Делчев-Разлог. Поставената цел е до средата на месец ноември върху 40 процента от трасето да бъде положен износващ пласт асфалт.

До 15 Ноември в участъка Юндола-Разлог следва да бъде положен биндер по цялата дължина на пътя. Дейностите по полагането са стартирали на 12 септември от разклона за Велинград от път II-19 и първият километър асфалт вече е положен.

Строителните шефове заявиха пред депутатите, че се мобилизират в максимална степен за ефективно и същевременно качествено изпълнение на проекта.