Българинът Ивайло Зартов „нокаутира” руския депутат Гудков
Българинът Ивайло Зартов „нокаутира” руския депутат Гудков / Дарик Бургас
Българинът Ивайло Зартов „нокаутира” руския депутат Гудков
56491
Българинът Ивайло Зартов „нокаутира” руския депутат Гудков
  • Българинът Ивайло Зартов „нокаутира” руския депутат Гудков

Руският депутат Генадий Гудков загуби своя имунитет около 12.30 българско време. Колегите му в Думата подкрепиха предложението за свалянето на имунитета му с голямо мнозинство. До крайната мярка се стигна, след като парламентарна комисия започна разследване по сигнал на българския гражданин Ивайло Зартов за пране на пари и данъчни престъпления от страна на г-н Гудков.

Оказа се, че резултатите от разследването са установили наличието на безспорни доказателства, които са достатъчни за повдигане на обвинения за нарушения на закона.

Генадий Гудков се определи като жертва на политически репресии заради статута си на опозиционер и противник на политиката на президента Путин.

Според Ивайло Зартов това е лъжа, защото финансовият просперирет и възход на доскорошния депутат са започнали и са се развили във възходяща степен именно при управлението на Путин.

Войната между Ивайло Зартов и собственика на най-могъщите охранителни фирми в Русия Гудков избухна по повод на нереализирания проект за строителство на вилно селище от общата им фирма „Инглиш вилидж". Самообвилият се за полковник от КГБ руски депутат обвини българския си партньор в присвояване на крупна сума и затова срещу него започна дело, което вече минава през различни инстанции четири години.

Чуйте мнението на Ивайло Зартов в прикачения звуков файл