Младен Ризов поиска ограничаване правомощията на кмета при харченето на пари
Младен Ризов поиска ограничаване правомощията на кмета при харченето на пари / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

Докладна на Младен Ризов, с която се иска ограничаване на правомощията на кмета на общината Петър Паунов предизвика остри дискусии на извънредната сесия на Общинския съвет в Кюстендил. Ризов предложи, за изразходването на суми над 10 000 лв., за капиталови разходи или граждански договори, кметът да иска разрешението на съвета, като предварително депозира докладните.

Съветникът от РЗС поиска още, на всяка среща на кмета с представители на бизнеса, културата, образованието и др., да присъства председателят на ОС или представител на съвета.

"Кметът трябва да се превърне в бавачка на ОС или да спи заедно с председателя", коментира кметът Петър Паунов.

Според съветникът от "Коалиция- Кюстендил" Васил Иванов, предложението на Ризов е обида към председателя, защото до момента не е имало събитие, на което той да не е поканен.

Младен Ризов предложи в дневния ред да влезе и гласуване на декларация за запазването на училището в ромския квартал "Изток". Кметът Паунов отговори, че на извънредна сесия не могат да се внасят допълнителни докладни. Той даде пример с предложението му за сформиране на доброволчески групи при гасенето на пожари, което не е включено в дневния ред.