Разкриха двама серийни крадци на коли и животни, единият обявен за издирване
Разкриха двама серийни крадци на коли и животни, единият обявен за издирване / Sofia Photo Agency

Двама специалисти в кражбата на автомобили и животни, извршили поредна кражба на овце, попаднаха в полезрението на полицията, след като катастрофираха с плячката си. В сряда в 05,50 ч. в полицейското управление в Павликени е бил получен сигнал за катастрофирал автомобил на четвъртокласен път между Павликени и с. Върбовка.

Изпратеният на мястото полицейски екип е установил преобърнат до банкета лек автомобил "Опел Астра". В него бил заклещен 36-годишният А. М. от Свищов. В колата са намерени и 5 овце. Проверка по случая установила, че опела е обявен за общодържавно издирване от РУП - В. Търново. Свищовлията е привлечен в качеството на обвиняем за противозаконно отнемане на МПС. С постановление на Районната прокуратура в Павликени е задържан за 72 ч.

От проведените действия по разследването станало ясно още, че негов съучастник е 37-годишният Т. Н. "Мерджана" от Бяла Черква, криминално проявен и осъждан, специализиран контингент по линия "престъпления, свързани с МПС и кражба на животни". Той е обявен за общодържавно издирване. Допълнително е установено, че в периода 11-12 септември от кошара в плевенското село Градище са били откраднати 22 овце, собственост на частни стопани. Намерените в катастрофиралия автомобил животни са разпознати от единия от тъжителите.

Двамата крадци са заподозрени и като извършители на поредица други кражби на МПС от територията на Великотърновска област. Работата по доказване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.