Лауреати от руския фестивал „Кристални звездички гостуват в Шумен
Лауреати от руския фестивал „Кристални звездички гостуват в Шумен / netinfo

Лауреати на руския фестивал „Кристални звездички" ще гостуват в Шумен на 16 септември, неделя. В рамките на младежката седмица „Шумен старт 2012" от 17 ч. те ще изнесат концерт-спектакъл на сцената в парк „Студентски. Режисьор е Сергей Павлович Морозов, а хореографията е на Антон Александрович Домашев.

Репертоарът на лауреатите на фестивала е изключително атрактивен, а изпълнителите са на възраст от 7 до 15 години. Голяма част от тях са известни на европейската сцена.При дъждовно време проявата ще бъде в същия час в залата на общината.

Фестивалът „Кристални звездички" е уникален и без аналог в света, защото обединява децата на военнослужещи, полицаи, митничари, данъчни инспектори, съдебни пристави и други органи на държавната власт от цяла Русия. Основна цел на конкурса е да предостави възможност за изява на надарени деца, чиито родители работят в системата на правоохранителните органи на Руската федерация. По време на фестивала с децата работят най-големите имена на Русия в областта на музиката, хореографията и вокала. Фестивалът се провежда всяка година през април от 2008 година насам.

100-те деца - лауреати на руския фестивал, в момента са на едномесечна почивка на българското Черноморие, в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия".