Голи снимки на херцогиня Катрин вбесиха кралското семейство
Голи снимки на херцогиня Катрин вбесиха кралското семейство / снимки: Reuters

Френското светско списание Closer публикува в пет страници в днешния си брой около 15 снимки на принц Уилям и съпругата му Катрин, докато се пекат на тераса по време на ваканцията си в началото на септември в Люброн, Южна Франция. На някои от снимките херцогинята на Кеймбридж е с голи гърди.

Скандалните снимки на Катрин, носеща само черно-бяло долнище на бански костюм, докато е на ваканция с Уилям в Прованс, Южна Франция, били разположени на корицата, както и на пет вътрешни страници, пише БГНЕС.

Няма нищо шокиращо в снимките, коментира Лоранс Пио, директор на редакцията на френското издание на списануие Closer.

"Тези снимки не са шокиращи, те показват млада жена с бронзов тен по голи гърди, като милионите, които виждаме на плажовете", заяви Пио. "Терасата на вилата на виконт Линли, син на принцеса Маргарет, се вижда от пътя", каза още тя и уточни, че снимките са направени от професионален фотограф, с който списанието работило преди време.

"Получихме информация за пристигането им в Марсилия с редовен полет на Бритиш Еъруейз, дори получихме снимка, направена в самолета от частно лице", допълни Пио, без да уточнява цената, която седмичното списание е платило за снимките.

"Closer има ексклузивни права върху тях, но сега снимките ще бъдат предложени на други списания в цял свят", заяви тя. "Регионалният ежедневник "Ла Прованс" публикува снимка на Кейт и Уилям, докато се пекат на същата тераса на 7 септември, тя също вече е в интернет и не шокира никого", заяви Пио.

Принц Уилям и съпругата му реагираха гневно на публикуваните снимки, като заявиха, че те извикват болезнени спомени за медийния тормоз над покойната принцеса Даяна. Младите кралски особи, които в момента са в Малайзия, се консултирали с адвокати заради "гротескното" нарушаване на личния им живот от френската версия на списание Closer, съобщиха представители на двореца.

"Смятаме, че снимките са истински", заяви източник, пожелал да остане анонимен. "Тяхното (на Уилям и Кейт) общо усещане е гняв и неверие. Смятаме, че беше престъпена червена линия. С оглед на следващите стъпки се консултираме с френски адвокати във връзка с възможните варианти за действие", допълни източникът, пожелал да остане анонимен.

Новината за снимките идва, след като кралското семейство понесе друг тежък позорен удар - голите фотоси на принц Хари, чийто брат Уилям е съпруг на Катрин.

Голи снимки на херцогиня Катрин вбесиха кралското семейство
netinfo