Бойко Борисов открива нова инсталация в Холсим с.Бели извор
Бойко Борисов открива нова инсталация в Холсим с.Бели извор / Дарик Враца

Министър председателят Бойко Борисов ще открие днес новоизградена инсталация за оползотворяване на сортирани битови отпадъци в завода на "Холсим" в с. Бели извор, врачанско.  Лентата ще бъде прерязана в 13 часа.

Ще присъстват и Тодор Костов - изпълнителен директор на Холсим (България) АД; Тотю Младенов -министър на труда и социалната политика, Мирослав Найденов -министър на земеделието и храните, Н.Пр. Регина Ешер -посланик на Швейцария, Йорданка Фандъкова- кмет на Столична община, Евдокия Манева - зам.-министър на околната среда и водите,  Пепа Владимирова - областен управител на Враца, Николай Иванов - кмет на община Враца и др.

Общата инвестиция в новия проект възлиза на 6,5 милиона евро, като 1.7 млн.евро са получени по ОП „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика", Приоритетна ос: „Повишаване ефективността на предприятията и развитие на благоприятна бизнес среда".

Новото съоръжение ще даде възможност за увеличаване обема на използваните горими отпадъци с над 35 000 т. годишно. Основният планиран източник на тези нови обеми ще бъде Столична община, както и съседните на завода общини.