Панаир и изложение Туризъм ще радват врачани от днес
Панаир и изложение Туризъм ще радват врачани от днес / Дарик Враца

Днес се открива традиционния Врачански есенен панаир. Новото тази година ще е трансгранично изложение в областта на туризма, организирано от Търговско-промишлена палата - Враца, в сътрудничество с Центъра за консултиране и управление на проекти CCMP EUROPROJECT, Румъния и Русенска търговско-индустриална камара.

Изложението е по проект "CBC Fairs - ПАНАИРИ ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО" по Програмата за Трансгранично сътрудничество "Румъния-България 2007 - 2013".

От предвидените в проекта четири специализирани трансгранични панаира, единственият за сътрудничество в сферата на туризма, отваря врати във Враца от 14 септември до 16 септември 2012 г. Панаирната тента е разположена на площ 1500 кв.м в района на стадион „Христо Ботев".

В изложението ще участват фирми и организации с предмет на дейност туризъм и всички свързани с този комплексен отрасъл дейности - музеи,  хотели и места за подслон, развлечения, СПА и рекреация, спорт, художествени и народни занаяти, лов и риболов и други.

Панаир и изложение "Туризъм" ще радват врачани от днес
netinfo

 

Трансграничния панаир ще отвори врати за посетители в 10.00 часа. Програмата предвижда в 12.00 часа на същия ден, пред щанда на Община Враца, Вход 1,  да бъде представена възстановката „Тракийският цар-жрец Дионис и виното" - артистична реконструкция на Орфическо-Дионисов ритуал, с дегустация на вино в сребърни съдове (реплики от тракийски съкровища), представена от Театрална група „ТЕМП" при Младежки дом - Враца.  

Официалното откриване на врачанския панаир и изложението "Туризъм" и ще е в 18 часа.  Малко по-късно започва и концертът на Николина Чакърдъкова.