И Мурсалево с канализация, областният управител на първа копка
И Мурсалево с канализация, областният управител на първа копка / Областна управа- Кюстендил

Първа копка на втори голям обект за община Кочериново направиха кметът на общината Иван Минков и областният управител инж. Владислав Стойков. С водосвет за здраве, отслужен от отец Георги Вучков започна работата на  строителната площадка за изпълнение на дейностите по  проект: „Изграждане на канализационна мрежа на село Мурсалево- основна част, община Кочериново".

Кметът на община Кочериново приветства гостите и жителите на селото и припомни, че  реализацията на проекта ще спомогне за подобряване условията на живот на жителите  на село Мурсалево и гостите на община Кочериново.

„Поздравявам кмета и екипа по проекта, защото реализацията му несъмнено ще допринесе за развитието на общината и региона като  туристическа дестинация. Радвам се, че сред нас има и млади хора, и деца, и с реализацията  на  именно  такива полезни проекти  ще ги провокираме да останат по родните места", каза областният управител инж. Владислав Стойков.

Стойността на инвестицията е 5 304 191, 48 лева. Средствата са  по Програмата за развитие на селските райони, мярка 321. Продължителността на строителните дейности ще бъде 115 дни, като се планира близо 33-ма да бъдат работещите на терен.