Кметът участва в заседание на Националното сдружение на общините
Кметът участва в заседание на Националното сдружение на общините / Дарик нюз, архив

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов ще вземе участие в заседание на Управителният съвет на Националното сдружение на общините, което ще се проведе в Берковица. В дневния ред на заседанието са включени оценка за степента на отразяване на предложенията на УС по нормативни актове за изтеклите 6 месеца, както и материали по дневния ред на Деня на диалога между законодателна и местна власт (28 септември 2012 г.).

Представителите на Националното сдружение в управителни и консултативни органи и съвети ще получат оценка за своята дейност по време на заседанието, на което ще се даде и предварителна информация за участие на представители на НСОРБ в тематичните работни групи по подготовка на оперативните програми за новия програмен период 2014 - 2020 г.

 Друг важен момент от работата на Управителния съвет ще е отчетът за дейността на фонд ФЛАГ за първото шестмесечие на 2012 год. и необходимостта от допълнителен финансов ресурс. Управителният съвет ще обсъди още подготовката на Годишната среща на местните власти, която ще се проведе от 14 до 16 октомври в Пловдив, както и позицията си по проекти на нормативни актове.