Кънчев събеседва с Кеворкян
Кънчев събеседва с Кеворкян / Надя Коцева, Sofia Photo Agency

Легендарният журналист Кеворк Кеворкян гостува в студиото на Дарик само дни след завръщането на предаването "Всяка неделя" в ефира на Нова телевизия. Петият сезон на "Ники Кънчев Шоу" започна с размяна на въпроси и отговори:

Ники Кънчев: Честито завръщане - този път в ефира на Нова телевизия.

Кеворк Кеворкян: Благодаря ти.

Как се чувстваш там и тук?

Още не съм се усетил. Тук се чувствам добре при теб, защото съм идвал веднъж и беше много приятно. Ако не си излязъл от форма, ще бъде добре. Ти знаеш как да разговаряш.

Обратното. Тоест предразполагам те или...

Познаваш ме донякъде, изглежда.

Такава енигма като теб...

Не можеш да разговаряш с някого, когото не познаваш. Обикновено това става, а най-често вземат някого, когото искат да представят и когато свърши разговорът, той остава още по-непознат за публиката.

За законите на интервюто и разговора доста ще говорим.

Знаеш ли, един от важните е законът за 11-ия въпрос. Ако си си приготвил 11 въпроса, започни от 11-ия.

Добре. Има ли забранени за теб въпроси?

Не.

За всичко мога да те питам. Първото издание на "Всяка неделя" мина. Гледайки рейтингите, има много още хляб и арменска мая - биеш колегата Росен Петров още в първия си брой.

Нищо не бия и не искам да бия. Прочетох на много места и дори мисля да го кажа в неделя, живот и здраве - не съм килър някакъв. Навремето убих стандартите и шаблоните им, но никога не съм мислил около това, нямам намерение да убивам никого.

Аз ще направя нотариално заверена тази декларация, но най-напред при теб го казвам: приемам, че всички водещи са по-добри от мен; и че всички предавания са по-добри от "Всяка неделя"; и нямам зор да се боря с рейнтинги. Разбира се, търговската душа на телевизиите днес е такава, особено в момента на криза, че те се стремят да спечелят. Няма как иначе, в този случай все пак човек може да търси и нещо друго.

Направих декларацията - нямам никакво желание да се състезавам.

Ако ми позволите тази нескромност, ако се събудя достатъчно, би трябвало да се състезавам със себе си и това го препоръчвам на всеки - да можеш да извадиш още нещо от себе си.

И за тези рейтинги да кажа, макар че съм си наумил да го кажа в неделя. Ако имам два сюжета, например единият сюжет е за една актриса, която роди в ефир и ние предавахме това във "Всяка неделя" точно преди десет години; сега нейното детенце, да е живо и здраво, е на десет години, тя ми се обади за рождения ден, това е интересен сюжет. Бих могъл да извадя онези шокиращи кадри, но не. Може би ще се видя с момиченцето, но предпочитам да покажа Парцалев, когото обидиха ей така. Чакаме някой да си отиде и да започнем да... Ти викаш кой кого познава - никой никого не познава. А тези, които са на онзи свят, гледаме да ги унижим допълнително.

Кънчев събеседва с Кеворкян
netinfo

Неведнъж съм казвал от тази трибуна, че благодарение главно на жълтата преса Парцалев е гей, най-великият актьор е гей. Лили Иванова е възрастна жена, а не е велика певица.

Така е, но нека го кажа внимателно, защото има някакво напрежение в отношенията ми с Лили Иванова. Макар че точно тези, които най-много я ругаеха, след това писаха книги за нея. Аз нито едното, нито другото съм правил.

Аз и на него съм му го казал, заклевам се, обадих му се.

В тежки моменти съм я защитавал. Имаше моменти, когато не я пускаха в телевизията. Въпросът е, че в някои случаи дори много качествените, големите хора си позволяват странности. Ако видиш Лили с нейната екстатичност, възторженост как хвърли микрофона и си излезе... И в това време, ако видим как Парцалев рони вътрешно сълзи, защото е станал най-голямата звезда, а пък все още не може да изиграе Дон Кихот... Каква разлика има между тези типажи...

Продължението на интервюто с Кеворк Кеворкян от "Ники Кънчев Шоу" по Дарик четете в ZAR.BG

Кънчев събеседва с Кеворкян
netinfo