С излъчване на филми, видеозаписи и беседи в Твърдица и Ябланово и Сливен се включва в кампанията под мотото „Не сипвайте сол в здравето си"!. През месец септември проявите продължават в здравните заведения на Сливен, където на мониторите в коридорите ще бъде излъчен филм насочен към намаляване консумацията на готварска сол.
В залата на Регионална здравната инспекция обучение ще бъде направено и на медицинския персонал на детските градини и ясли в града. Това съобщи за Дарик старши експертът в здравната инспекция Таня Петрова.
Националните проучвания на храненето показват, че в България консумацията на сол достига средно до 10-14 грама на ден, което е два пъти повече от горната граница за безопасен прием, определена на 5 грама дневно. Това ни нарежда на второ място в света по консумация на сол.
Повече от 2 500 000 българи над 25-годишна възраст имат повишени стойности на кръвното налягане, а България е сред страните в Европейския съюз с най-висока заболеваемост и смъртност от сърдечно-съдови заболявания.
Чуйте препоръките на старши експертът Таня Петрова как да осигурите здраве на себе си на семейството си