Не е имало инцидент в Арсенал тази сутрин
Не е имало инцидент в Арсенал тази сутрин / И. Бонев

Горене по време на ремонтни дейности в цех на завод 3 в „Арсенал" Казанлък, а не взривяване, е имало рано тази сутрин на територията на фабриката.

Това каза за Дарик изпълнителният директор на оръжейницата Николай Ибушев. Това не е инцидент, а нормален технологичен процес, при който са сработили всички системи за сигурност , няма пострадали , нито сериозни материални щети ,с изключение на изгоряла барутна смес и спуквания в една от стените на помещението, вследствие на високата температура.

На мястото на ремонтните дейности е имало и представители на противопожарната служба, които своевременно са се намесили.

Причината за възникналото запалване най- вероятно е вследствие на метални примеси, попаднали в металните валяци на работната установка и уловени от специалните датчици,поясниха специалисти.

Според информация от противопожарната служба в града, запалването е станало при валцоване на барутна смес.

Според Ибушев, нито вчерашния инцидент, нито станалото тази сутрин са взривове, а става дума за запалвания.

По повод възникналото вчера запалване, вследствие на което частично изгоря склад с материали е назначена комисия, която от тази сутрин работи по изясняване на причините за него.

Няма място за паника, това което става в „Арсенал" е нормален технологичен процес, предвид спецификата на работа, заяви още изпълнителният директор Николай Ибушев и призова да не се спекулира с информациите.

В момента над Казанлък няма пушеци дим, нито каквото и да е друго задимяване на въздуха.