Бартън обеща да обуздае шимпанзето в себе си преди дебюта за Марсилия
Бартън обеща да обуздае шимпанзето в себе си преди дебюта за Марсилия / Reuters

Новото попълнение на Олимпик Марсилия Джоуи Бартън обеща, че ще промени поведението си преди мачът с Фенербахче от груповата фаза на Лига Европа на 20 септември, който може да се окаже дебютен за англичанина.

Както стана ясно, наказанието от 12 мача, което му наложи английската Футболна асоциация заради изстъпленията му в последния кръг миналия сезон, ще го последва и във Франция, където той бе преотстъпен от Куинс Парк Рейнджърс. Това означава, че 30-годишният халф няма да участва за „финикийците“ в следващите 9 кръга от Лига 1, но може да играе в европейските клубни турнири.

„Той не е тренирал нормално от два месеца. Така че във физическо отношение има какво да свърши, но може и да е готов за мача от Лига Европа“, сподели асистент треньор в Марсилия Франк Паси.

„Има немалко медийно внимание към мен, така че ако нещата тръгнат на зле, ще трябва да се пазя от доста ла**а“, написа Бартън на профила си в „Туитър“. „Дори и в „Туитър“ то бързо нарасна и може би не се справих много добре със ситуацията. Моето вътрешно шимпанзе не понася несправедливостите и реагира твърде бързо.“

„Тогава Тевес направи, каквото направи, а аз реагирах. Като се върна назад към това, то не значи почти нищо за мен“, добави още Бартън.