Пирата не съжалява за напускането на Реал
Пирата не съжалява за напускането на Реал / БГНЕС

Новото попълнение на Куинс Парк Рейнджърс Естебан Гранеро определи като лесно решение напускането на Реал Мадрид.

Полузащитникът, който е известен с прякора си Пирата, си тръгна от „Сантяго Беранбеу“ в последния ден от летния трансферен прозорец, след като Марк Хюз брои за него сума от порядъка на 9 милиона паунда. 25-годишният испанец е продукт на школата на Реал, но през целия си престой в първия тим имаше епизодични прояви.

„Не беше трудно да дойда тук. Гладен съм за успехи и тук ще имам шанс да израсна като играч“, сподели Гранеро. „Реал Мадрид е страхотен клуб, играя за тях, откакто навърших 8 години. Изкарах три сезона в първия тим и винаги ще им бъда благодарен.“

„Но дойде време за промяна и най-добрият начин бе да премина в КПР. От две седмици насам моите мисли са тук, но и не пропускам нищо около Реал. Исках да бъда част от КПР. Сигурен съм, че проектът ще бъде позитивен за мен, а че аз ще бъда полезен на тима. Всички тук ми имат доверие, а това е, от което имам нужда. Знам, че взех правилното решение“, продължи Гранеро.

„Има много нови играчи тук, така че първо трябва да се опознаем. Трябва да подобрим формата си, но тимът ще го постигне, когато прекараме повече време заедно. Едничката точка в първите три мача не е неочаквана, но нещата ще се променят. Този сезон ще бъде страхотен – мога да го прочета по лицата на съотборниците си. Има качествени играчи тук, затова ни дайте време“, помоли юношата на „кралския клуб“.