Енерго-Про регистрира новите имена на дъщерните си дружества
Енерго-Про регистрира новите имена на дъщерните си дружества / снимка: Sofia Photo Agency, архив

От 10 септември наименованията на компаниите за разпределение и снабдяване с електрическа енергия в Североизточна България "Е.ОН България Мрежи" АД и "Е.ОН България Продажби" АД се променят на "Енерго-Про" Мрежи" АД и "Енерго-Про" Продажби" АД, съобщиха от компанията.

В края на юни чешката компания "Енерго-Про" закупи бизнеса на Е.ОН в България и пое снабдяването с електроенергия на приблизително 1,1 милиона клиенти в Североизточна България.

"Енерго-Про" е създадена в Чешката република през 1994 година. Тя е независим енергиен производител с 18-годишен опит в генериране, доставяне и търговия на електроенергия от възобновяеми енергийни източници. Компанията има близо 8000 служители и развива бизнес в Чехия, Турция, Грузия и България, посочват от "Енерго-Про".

На българския пазар "Енерго-Про" е от 2000 г. Със своите осем водноелектрически централи, обединени в три каскади, компанията е най-големият частен производител на електричество от ВЕЦ в страната. Компанията има опит в доставката на електроенергия до краен потребител в Грузия, където от 2007 г. управлява електроразпределителна мрежа, обслужваща близо 870 000 клиенти на обща площ от 46 000 кв. километра.

"Енерго-Про" планира да подобри надеждността на мрежата чрез инвестиции в поддръжка и модернизация, посочва Иржи Крушина - член на Управителния съвет на компанията. Нашата цел е да постигнем балансиран растеж в дългосрочен план и едновременно с това да изпълним ангажиментите си към обществото и към околната среда, добавя той.