Арестуван педофил, пуснал скандален клип в интернет, направи самопризнания
Арестуван педофил, пуснал скандален клип в интернет, направи самопризнания / снимка: www.sxc.hu
Арестуван педофил, пуснал скандален клип в интернет, направи самопризнания
56333
Арестуван педофил, пуснал скандален клип в интернет, направи самопризнания
  • Арестуван педофил, пуснал скандален клип в интернет, направи самопризнания

Пълни самопризнания е направил 29-годишният педофил от Търговище, който бе задържан при спецакция на ГДБОП, съобщи за Дарик шефът на сектор „Компютърни престъпления” в дирекцията Явор Колев. Чрез общуване в интернет сайт мъжът е принуждавал 11-годишно момиченце и 4-годишното му братче да се събличат пред камера и да симулират секс с плюшени играчки. След публикуването на скандалния клип в мрежата, над 700 сигнала, сред които голяма част от деца и младежи, заливат онлайн платформата на ГДБОП.

Мъжът бе задържан в късния следобед вчера, а малолетните жертви поверени на психолози от детска педагогическа стая и Агенцията за закрила на детето.

От видеоклипа, който е публикуван в латвийския сайт ask.fm се виждат две деца, братче и сестриче на 4 и 11 години, които се разсъбличат пред камерата в неприлични пози. Порнографията скандализира онлайн потребители, които късно вечерта в неделя срещу понеделник подават многобройни сигнали към сектора за киберпрестъпления в ГДБОП и създават група във Facebook, чрез която призовават педофилът да бъде заловен, а детската порнография в интернет незабавно да бъде спряна.

В хода на разследването антимафиотите установили, че подбудител на скандалния видеоклип е 29-годишен мъж от Търговище, който си комуникирал с малолетното момиченце чрез популярния сред тийнейджърите сайт за въпроси и отговори ask.fm. По неофициална информация мъжът се казва Станимир Станков Тодоров и има профили в различни сайтове за запознанства.

Видеото, което предизвиква острата реакция сред интернет потребителите, е качено от профила на малолетното момиче, регистрирано в мрежата като zoi4e64. По време на разговор между 29-годишният Станимир и 11-годишното момиче, мъжът кара детето да се съблича заедно с 4-годишното си братче и да демонстрира секс умения с плюшената си играчка.

За една нощ над 700 гневни потребители, сред които много деца и младежи, са подали сигнали към органите на реда и са изразили възмущението си в онлайн форумите. „Затвор за изрода” и „Стига педофилия в интернет” са само част от коментарите по случая. От разпитите на мъжа станало ясно, че той признава и осъзнава напълно случилото се, обясниха пред Дарик разследващи. Двете деца, които са поверени на грижите на психолози и специалисти от Държавната агенция за закрила на детето, също разбират какво се случва.

Очаква се днес да бъде удължена мярката за задържане под стража на 29-годишния Станимир. Ако престъплението бъде доказано максималното наказание, което предвижда закона е шест години.