За втора година ще се проведе младежката седмица Шумен старт
За втора година ще се проведе младежката седмица Шумен старт / netinfo

Младежка седмица „Шумен старт" ще се проведе за втори път в града, след първото издание през миналата година. Седмицата, организирана изцяло от децата от градския ученически парламент и формациите към Младежки дом, с помощта на община Шумен стартира на 12-ти и ще продължи до 19-и септември.  

Основната част от дейностите ще се състоят в парк „Студентски", още утре там ще се проведе хип-хоп концерт, койот е с начален час 20:00 ч. От 10:00 ч. пък започва графити фсст, в койот участие ще вземат графити артисти от цялата страна. В четвъртък ще има скейт демонстрации и състезания.

Петък е денят на спортните игри, най-вероятно състезанията по футбол, баскетбол бадминтон и ластик ще се проведат в спортен комплекс „Плиска". В залата на община Шумен от 17:00 ч. ще започне клавирен рецитал на Станислав Димитров. Вечерта от 19:00 ч., отново в парк „Студентски" ще започне концерт на формациите към Младежки дом.

В събота от 16:00 ч. в парка ще бъдат организирани уъркшопове, по време на които желаещите ще могат да се учат да свирят с музикални инструменти, да изработват бижута и др. Младежката седмица продължава с още много прояви до 19 септември, когато ще бъде закрита с Националните културни празници „Албена".