Мечтано начало за Индзаги като треньор, младежите на Милан бият Болоня с 5:1
Мечтано начало за Индзаги като треньор, младежите на Милан бият Болоня с 5:1 / Reuters, архив

39-годишният вече бивш легендарен нападател на АС Милан и на италианския национален отбор по футбол Филипо Индзаги днес започна по отличен начин треньорската си кариера. Младежкият отбор на АС Милан под ръководството на "Суперпипо" Индзаги победи връстниците си от Болоня с 5:1.

"Трябва да бъда повече от треньор, трябва да бъда и възпитател и да предам на моите момчета онова, което съм нучил за 20 години игра", каза след днешната победа Филипо Индзаги.

"Роденият в засада" нападател приключи кариерата си на футболист през това лято, като бе играч на АС Милан цели 11 години. Сега той е треньор на младежкия отбор на "росонерите", а договорът му е до 2014 година.

Филипо Индзаги е роден на 9 август 1973 година в Пиаченца. Има 468 мача за първенство на Италия, в които е отбелязал 198 гола. Играе в националния отбор на Италия в периода 1997-2007 година и в 57 мача за "Скуадра адзура" вкарва 25 гола.

Индзаги е и световен шампион с Италия на Мондиал 2006 в Германия. Той е на второ място във вечната ранглиста на голмайсторите в европейските клубни турнири със 70 гола след испанеца Раул, който е отбелязал 77 гола.

Пипо два пъти е вдигал трофея от Шампионската лига.