Първата дама на Франция съди списания заради публикувани нейни снимки по бански
Първата дама на Франция съди списания заради публикувани нейни снимки по бански / Reuters

Първата дама на Франция, приятелката на президента Франсоа Оланд Валери Трирвильор, атакува няколко френски издания заради публикацията на нейни снимки по бански, съобщава в. "Паризиен".

Във вторник Трирвильор успяла да осъди списанието "Ве Ес Де" за сумата от 2000 евро заради това, че публикувало снимките й по бански, направени по време на ваканцията й с президента в президентската резиденция Форт Брегансон.

В иска на първата дама била посочена сумата от 30 000 евро обезщетение, но съд в Париж преценил, че 2000 евро са достатъчни.

Валери атакува днес и още три издания. Тя подаде искове срещу списанията "Воаси", "Пюблик" и "Клоузър" по същата причина. И трите издания бяха публикували снимките на Трирвильор по бански костюм на кориците си, отбелязва БТА.

Полемика поражда фактът, че първата дама не е завела дело срещу списание "Пари мач", което публикува нейните снимки по бански, но на вътрешните страници.

Трирвильор работи за "Пари мач", където всяка седмица води литературна рубрика, припомня вестник "Паризиен".

Адвокат на първата дама поясни, че Трирвильор ще даде 2000-те евро обезщетение, получени от "Ве Ес Де", на организацията "Репортери без граници".