Моуриньо: Конте е специален като мен
Моуриньо: Конте е специален като мен / Reuters

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо не се тревожи, че в Италия приписват прякора му „Специалния“ на колегата му от Ювентус Антонио Конте. „За мен дори е чест“, сподели португалецът.

Конте успя да изведе „бианконерите“ до скудетото още в първия си сезон като техен наставник. „Харесва ми, че феновете в Италия наричат Конте „италианския Специален“. Наистина се радвам“, продължи Жозе.

Италианският специалист се сдоби с прозвището, след като впечатли анализаторите не само с тактиката на своя тим, но и с уменията си да изстисква най-доброто от футболистите си във възловите срещи. „Харесвам Конте като треньор. Той е малко като мен. Знае какво иска и е роден победител. Притежава огромна харизма“, допълни още Моу.

„Дали Ювентус може да бъде изненадата в Шампионската лига? Нека не се шегуваме – Ювентус е голям отбор в Европа и ще бъде абсолютно в реда на нещата, ако стигнат далеч в турнира. Изненада би било единствено ако извървят целия път до края и вдигнат трофея, след като не играха в Европа през миналия сезон. Но няма да се учудя, ако достигнат до четвърт- или полуфиналите“, завърши Моуриньо.