Дешан: Надявах се досега Жиру и Бензема да са се разписали
Дешан: Надявах се досега Жиру и Бензема да са се разписали / Reuters

Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан изрази притеснението си от формата на двамата си основни нападатели Карим Бензема и Оливие Жиру преди старта на световните квалификации през тази седмица. От началото на сезон 2012/2013 нито звездата на Реал Мадрид, нито новото попълнение на Арсенал успяват да намерят път към мрежата на съперника.

Жиру все пак има някакво оправдание за головата си суша, тъй като още се аклиматизира към английския футбол след трансфера си от Монпелие. Положението при Бензема обаче е по-лошо, тъй като в първите мачове за сезона французинът започваше титуляр за „кралския клуб“ вместо Гонсало Игуаин, но след няколко неубедителни представяния отново се намери закотвен на скамейката.

„Щеше да е по-добре, ако Бензема и Жиру вече се бяха разписали пред сезона“, сподели преди петъчния мач с Финландия Дешан.

Той обаче все пак има поводи да се усмихне, след като съотборникът на Жиру в Арсенал Абу Диаби вече е здрав и дори се очаква да започне като титуляр. „Диаби може би ще е титуляр в петък. Също така не смятам да сменям защитата си във всеки мач. Трябва да постигнем разбирателство в тази зона“, каза още френският специалист.