Фетел преследва третата титла, без да поглежда към таблицата с точките
Фетел преследва третата титла, без да поглежда към таблицата с точките / Reuters

Световният шампион Себастиан Фетел сподели, че категорично отказва да следи временното класиране при пилотите, докато все още се бори за третата си поредна титла във Формула 1. В момента германецът изостава с 24 точки от Фернандо Алонсо с Ферари, който е лидер със своите 164.

През миналия уикенд пилотът на Ред Бул се възползва по чудесен начин от ранното отпадане на испанеца и завърши втори в Гран При на Белгия. Резултатът му е още по-ценен заради факта, че той не успя да се класира за финалната част от квалификацията предния ден и стартира от 11-а позиция.

„Погледнах класирането при пилотите точно преди да отида на почивка“, разкри Фетел. „Сега изобщо не се интересувам от точки и такива неща, но все пак следя битката за титлата, и както чувам, нещата изглеждат по-добре.“

„Фернандо не завърши – случват се и такива неща – но ние трябва да гледаме себе си. Както казах, не се притеснявам от разликата в точките, защото остават още много състезания. В първия завой на „Спа“ видяхте колко бързо всичко може да се промени“, завърши германецът.