Боби Михайлов: Целта ни е Евро 2016, нека феновете ни подкрепят срещу Италия
Боби Михайлов: Целта ни е Евро 2016, нека феновете ни подкрепят срещу Италия / БГНЕС, архив

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че по-реалната цел пред националния отбор е да се преследва класиране на Европейското първенство през 2016-а година. Босът на българския футбол говори на пресконференция днес. Михайлов говори пред медиите след обсъждане на Стратегията за развитие на българския футбол в периода 2012-2016 година.

"На първо място нека да видим каква ще бъде групата ни, но тогава ще се класират повече отбори. От друга страна, сега групата ни е много трудна- с три участника от последното Европейско първенство, включително и финалистите от Италия. В същото време нашият млад отбор ще има повече време, за да бъде заедно”, каза още легендарният вратар.

„Всичко за подготовката на отбора за предстоящите Световни квалификации от страна на БФС е направено, осигурени бяха четири приятелски мача със силни отбори, в две от тях постигнахме победи”, не скри задоволството си Михайлов.

"За съжаление мачът с Италия съвпада с почивни дни, а и започва в доста късен час. Но няма какво да се направи, а и телевизиите определят началния час. Въпреки това, се надявам

феновете да ни подкрепят, защото имаме нужда от тях”, добави президентът на Българския футболен съюз.

"Любослав Пенев и екипът му имаха достатъчно време да се запознае с отбора. Наистина, това са играчите, които бяха и преди това. Но се надявам, че момчетата ще покажат ново лице и ще бъдат мотивирани”, показа оптимизъм Михайлов.

„В същото време, по селекцията на националния отбор мога да кажа, че е много лошо затова, че няма нито един играч на ЦСКА, а също така не е добре, че е само един от Левски”, завърши Михайлов.