ТПП-Търговище обучава чужденци по европейските младежки политики
ТПП-Търговище обучава чужденци по европейските младежки политики / ТПП-Търговище

Търговско-промишлената палата в Търговище стартира обучителен курс по проект „Нови знания за нова работа - иновации в предприемачеството за приспособим и конкурентноспособен европейски бизнес" по програма „Младежта в действие" към Национален център „Европейски младежки програми и проекти", финансиран от Европейската комисия и Европейския съюз.  В курса участват 12 чужденци от Литва, Малта и Турция, а българското участие е подкрепено от петима представители.
В рамките на десетдневната работна програма на обучението се разглеждат младежките политики на ЕС, политиките на местно ниво за приобщаване към основните демократични ценности на ЕС, въпросите на младежкото предприемачество и обучението на младите хора в предприемачески умения. Формите и методите на обучение се разглеждат в зависимост от обучаваните групи деца, юноши, младежи, млади предприемачи, хора със специфични потребности.
Иновациите в предприемачеството се разглеждат като основа за креативно и активно гражданско поведение на младата личност и като приложимост на иновативни форми на обучение. Отделя се място на стимулиране на младежката предприемчивост в градските ареали и селските региони, като важен фактор за преодоляване на младежката безработица и натрупване на нови знания за реализиране на нова работа и като ключов модел за формиране на европейско самосъзнание и гражданство. Използват се активни, иновативни методи за обучение, генериране на идеи, активни дискусии, различни игрови и оценъчни методи за стимулирането и самоорганизирането на младите хора и тяхното активно участие.