20-годишен е в кома след катастрофа край Симитли
20-годишен е в кома след катастрофа край Симитли / снимка: БГНЕС

20-годишен младеж е в кома след катастрофа край Симитли.


Към 14 15 ч. днес е подаден сигнал за обърнат по таван лек автомобил БМВ на пътя между селата Крупник и Черниче. Лекарски екип отива на място. В катастрофиралия автомобил нямало никой. Осем минути по-късно от дом в село Крупник е подаден сигнал, че 20-годишният Анатоли е припаднал, съобщава БГНЕС.

С линейка на ЦСМП град Симитли пострадалият е приет в благоевградската болница в състояние на кома. В момента в спешно-приемно отделение на МБАЛ лекарски консилиум обсъжда състоянието на младежа, който е с черепно-мозъчна травма.
Съвсем скоро пострадалият ще бъде транспортиран в "Пирогов". На този етап се счита, че Анатоли е причинил катастрофата, след което е избягал от местопроизшествието. По непотвърдена информация с него е бил още един човек, който също е избягал.
Към 15 ч. полицаите започнаха оглед на местопроизшествието. Лекият автомобил се е спускал по наклона от Крупник към Черниче на прав участък се отклонява наляво, почти счупва електрически стълб, след което се завърта, преобръща се няколко пъти и застава по таван край пътя.

В колата освен водачът са пътували двама младежи на 16 и на 17 години, както и две деца на 8 години. Всичките са избягали от местопроизшествието и са издирвани от полицията. От там съобщиха също, че водачът, който е в кома, е неправоспособен.